Pepř černý celý

Kód: V032/500
234,08 Kč
Skladem (5 ks)
Varianta

Ostře palčivý s květinovými, ovocnými a citrusovými tóninami. Zvýrazňuje chuť a vůni ostatního koření.

Detailní informace

Jsme výrobce
Jsme výrobce
Díky tomu vám můžeme nabídnout kvalitu za skvělé ceny.
Dárek zdarma
Dárek
Při nákupu nad 2 000 Kč vám do balíčku schováme překvápko.
Dopravu máte zadarmo
Doprava zdarma
Při nákupu nad 2000 Kč máte dopravu zdarma.

Detailní popis produktu

Pepř černý celý má dřevité ostře palčivě nahořklé aroma s květinovými, ovocitými a citrusovými prvky. Zvýrazňuje chuť a vůni ostatních druhů koření.  Pepř černý je nejpálivější ze všech pepřů.

TIP pro vás: máme i ostatní druhy pepřů! Pepř černý drcený a mletý, bílý mletý, čtyřbarevný celý a drcený, úžasné pepřové směsi, jako je paprikovo kořeněný Pařížský pepřcitronový, cibulový či česnekový.

Untitled design (31)

Pepř černý celý chuť a vůně

Černý pepř má pronikavou horkost, kterou nejde označit ani jako chuť, ani jako vůni, ale spíše typ bolesti, podobně jako je tomu u chilli. Jeho bobule se sklízí ještě v nezralém stádiu a následně se suší. Vnější vrstva zůstává nedotčena, díky čemuž je aromatičtější a pálí víc než ostatní druhy pepřů.

V černém pepři najdete chutě ostře chutnající pryskyřice, silice a alkaloidu piperin, který dělá to, že dráždí sliznici a napomáhá trávení.

Využití v kuchyni

Pepř není ani tak pikantní, jako spíše ostře palčivý. Přestože se většinou přidává do pikantních jídel, je skvělý i v kombinaci s ovocem a sladkými komponenty. Pár kuliček pepře se přidává dokonce i do čajových směsí a v krku potom příjemně hřeje.

V pokrmech pepř zvýrazňuje chuť a vůni ostatních druhů koření a při vaření si udrží i svou vlastní chuť.

Kombinace s ostatními druhy koření

Díky silici piperin je skvělý v kombinaci s chilli (ovocité a travnaté tóny), hořčičným semínkem (nahořklá hřejivost, oříškové aroma) a zázvorem (umocňuje charakteristické teplo, sladkost a citrusové tóny).

Citrusový limonen umožňuje skvělé kombinace s kardamomem (pronikavé, sladké a mentolové aroma), kurkumou (zemité, hřejivé a citrusové tóny) a koriandrem (květinové a citrusové tóny).

Díky silici myrcen je skvělé kombinovat pepř se skořicí a anýzem. Oba druhy koření se totiž vyznačují nasládlými a teplými tóny. Spojení pepře, skořice a anýzu patří vůbec k těm nejlepším. Krásně se páruje také s novým kořením (příjemná nasládlost) či jalovcem (rozvíjí silnou vůni po borovici, ovocitost a citrusové podtóny).

Příjemné kombinace vytvoříte také s bazalkou, hřebíčkem, římským kmínem, česnekem, muškátovým oříškem, petrželí, rozmarýnem či tymiánem.

Věděli jste, že…?

Pepř je jako vanilka. No vážně! Z pepře se totiž destiluje silice piperonal, která má podobnou vůni jako vanilka.

 

Když smícháme pepř černý s...

... tak vznikne

Chilli směs

Vynikne svěží aroma trávy a ovocitost.

Hořčičné semínko

Dodá hořkou hřejivost, po upražení vyniknou oříškové tóny.

Zázvor

Dodá charakteristickou hřejivost se sladkými citrusovými tóny.

Bobkový list

Dodá květinově bylinné aroma, pronikavou eukalyptovou vůni a jemnou nahořklost.

Muškátový ořech

Dodá sladkost, pižmovou vůni a silné dřevité tóny.

Kardamom

Vyniknou sladce mentolové tóny.

Kurkuma

Dodá zemitou hřejivost s citrusovými tóny.

Koriandr

Dodá květinově pikantní citrusové tóny.

Skořice

Vyniknou sladké a hřejivé vůně. Skořice a pepř je jednou z těch vůbec nejlepších kombinací.

Anýz

Vyniknou sladké a hřejivé vůně. Anýz a pepř je jednou z těch vůbec nejlepších kombinací.

Nové koření

Dodá nasládlost a hřebíčkové tóny.

Doplňkové parametry

Kategorie: Přírodní koření
Hmotnost: 40 g, 500 g
? Minimální trvanlivost: 12 měsíců
? Způsob zpracování: Celé

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.