Oregano

Kód: V072/10 V072/500 Zvolte variantu
40,66 Kč 147,84 Kč od 40,66 Kč
Momentálně nedostupné Skladem (3 ks) Zvolte variantu
Varianta

Výrazná peprně nahořklá chuť s hřejivými citrusovými tóny.

Detailní informace

Jsme výrobce
Jsme výrobce
Díky tomu vám můžeme nabídnout kvalitu za skvělé ceny.
Dárek zdarma
Dárek
Při nákupu nad 2 000 Kč vám do balíčku schováme překvápko.
Dopravu máte zadarmo
Doprava zdarma
Při nákupu nad 2000 Kč máte dopravu zdarma.

Detailní popis produktu

Oregano neboli také dobromysl, má výraznou peprně nahořklou chuť a vůni s pálivě citrusovými tóny.

Untitled design (22)

Oregano chuť a vůně

Oregano je příbuzné s majoránkou, protože stejně tak jako máta, náleží do čeledi hluchavkovitých. Sušené oregano voní výrazněji než čerstvé oregano a má i silnější chuť. Oregano obsahuje 0,5 % silice s hlavní složkou thymolem a karvaklolem.

Využití oregana v kuchyni

Protože má oregano podobou chuť a vůni jako majoránka, můžete jej bez obav do jídel používat namísto ní. V pokrmech kromě chuti oregano podporuje také zažívání a chuť k jídlu. I právě proto je vhodné do tučných jídel.

Oregano se náramně hodí k ančovičkám, artyčokům, baklažánu, k sýrovým pokrmům, na kuře (TIP: směs koření na kuře), kachnu, ryby (TIP: směs koření na ryby), vepřové a telecí maso, zvěřinu (TIP: směs koření na zvěřinu), k rajčatům, fazolím, zelí, mrkvi samozřejmě na pizzu a těstoviny (TIP: směs koření na pizzu a těstoviny).

S jakým kořením oregano kombinovat?

Oregano se výborně hodí k bazalce, bobkovému listu, chilli, římskému kmínu, paprice, rozmarýnu, petrželi či tymiánu. Právě protože je oregano tolik podobné majoránce, tyhle dvě bylinky se většinou nekombinují.

Věděli jste, že…?

Egypťané ve starověku používali látku thymol získaný z tymiánu ke konzervaci mumií? Právě thymol a karvakrol ničí bakterie a houby, k mumifikaci je tedy oregano naprosto dokonalou bylinkou. Kromě toho má také dezinfekční účinky a ničí škodlivé bakterie ve střevech.

Doplňkové parametry

Kategorie: Přírodní koření
Hmotnost: 100 g, 500 g
? Minimální trvanlivost: 12 měsíců
? Způsob zpracování: Drhnuté

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.