Hřebíček celý

Kód: AC010
301,84 Kč
Skladem (2 ks)

Příjemná ovocitá chuť s typickými tóny štiplavosti, nahořklosti a pikantnosti.



Detailní informace

Jsme výrobce
Jsme výrobce
Díky tomu vám můžeme nabídnout kvalitu za skvělé ceny.
Dárek zdarma
Dárek
Při nákupu nad 2 000 Kč vám do balíčku schováme překvápko.
Dopravu máte zadarmo
Doprava zdarma
Při nákupu nad 2000 Kč máte dopravu zdarma.

Detailní popis produktu

Hřebíček má svou specifickou ovocitou chuť, která je ale zároveň štiplavá, nahořklá a pálivá. Hřebíček je výborný také jako přírodní anestetikum a Staří Číňané jej žvýkali právě proto, aby je nebolely zuby a měli voňavý dech. 

Hřebíček chuť a vůně

Hřebíček má příjemně hřejivou chuť, ve které ucítíte náznaky pepře a kafru. Jeho chuť je tolik charakteristická díky opravdu vysokému procentu silice, která obsahuje látku zvanou eugenol. 

Hřebíček a jeho využití v kuchyni

Hřebíček má všestranné využití. Používá se nejen v kuchyni při vaření, ale také v uzenářství, při konzervování masa, zeleniny a ryb či v likérnictví

Hodí se jak na slané vaření (při přípravě různých druhů mas, šunek, smetanových omáček, vývarů, rýže, fazolí), tak i při sladkém pečení a vaření (kompoty, svařené víno, perníky, nákypy, sirupy apod.)

Hřebíček je jako dělaný do kombinace s jablky, hruškami, červenou řepou, červeným zelím, mrkví, čokoládou, pomerančem, dýní, vepřovým masem či sladkými bramborami.

Hřebíček celý

Pozor na dávkování!

Hřebíček dávkujte opatrně! Je to velmi silné koření, které by při příliš vysokých dávkách mohlo zatlačit do pozadí chutě ostatních druhů koření. 

S jakými druhy koření hřebíček kombinovat?

Je výborné jej kombinovat s bobkovým listem, skořicí, chilli, koriandrem, zázvorem a muškátovým oříškem.

Hřebíček je také nedílnou součástí tradiční čínské kořenicí směsi KOŘENÍ PĚTI VŮNÍ, ve které ucítíte nádhernou přehlídku voňavého koření, jako je anýz, badyán, hřebíček, fenykl a skořice.

Hřebíček celý

Věděli jste, že...?

Hřebíčky jsou sušená poupata hřebíčkovce vonného a jen málokdy se rozvinou do typických karmínových květů? Většinou se totiž sklidí na koření. Poupátka hřebíčkovce vonného se potom suší přirozeně na sluníčku na tkaných rohožích.

Když smícháme hřebíček s...




... tak vznikne
Nové kořeníJemná peprmintově sladká chuť
Muškátový ořechHřejivé kořeněné tóny
SkořiceHřejivé kořeněné tóny
Pepř černýDodá dřevitě hřejivé tóny

Doplňkové parametry

Kategorie: Přírodní koření
Hmotnost: 0.6 kg
? Minimální trvanlivost: 12 měsíců
? Způsob zpracování: Celé

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.