Bobkový list

Kód: V060
156,86 Kč
Skladem (5 ks)

Příjemně nasládlá balzámová vůně se stopami muškátového oříšku a kafru.

Detailní informace

Jsme výrobce
Jsme výrobce
Díky tomu vám můžeme nabídnout kvalitu za skvělé ceny.
Dárek
Dárek
Při nákupu nad 2 000 Kč vám do balíčku schováme překvápko.
Doprava zdarma
Doprava zdarma
Při nákupu nad 2000 Kč máte dopravu zdarma.

Detailní popis produktu

Bobkový list nebo také vavřín pravý (laurus nobilis) má příjemně nasládlou balzámovou vůni, ve které můžete cítit stopy muškátového oříšku a kafru. Listy bobkového listu mají matnou, šalvějově zelenou barvu.

Využití bobkového listu v kuchyni

Bobkový list je součástí receptů po celém světě, hojně se také používá u nás, ale především pak ve francouzských a středomořských receptech.

Bobkový list uvolňuje svou chuť a vůni pozvolna, proto se hodí do polévek (TIP: vychucené sypké bujóny), dušených jídel, omáček (TIP: vychucené instantní omáčky), marinád (TIP: tekuté marinády v malém balení), zeleninových receptů či do nakládané kyselé zeleniny.

Je úžasný také v paštikách (TIP: směs koření Rouenská paštika), kaštanech, s citrusovými plody, čočkou, zelenými fazolkami, rýží a rajčaty.

Protože bobkový list nádherně voní, není divu, že se přidává nejen do vaření naslano, ale také nasladko. Skvěle doplňuje zeleninové recepty, grilovaná masa, plody moře, recepty z jablek, a dokonce i čokolády.

S jakým kořením bobkový list kombinovat?

Skvělé kombinace vytvoříte s novým kořením, česnekem, jalovcem, majoránkou, oreganem, petrželí a tymiánem.

Bobkový list je nedílnou součástí bouquet garni

Bobkový list je také nedílnou součástí bouquet garni. Bouquet garni je svazeček bylinek, který se používá k dochucení pomalu vařených pokrmů. Kromě bobkového listu obsahuje bouquet garni tymián, petržel a saturejku.

Kdy přidat do jídla bobkový list?

Bobkový list ale potřebuje čas na to, aby ukázal, co všechno umí, takže jej do receptů přidávejte hned na začátku. Vůně bobkového listu se vařením nádherně uvolní a provoní celý pokrm. Nebudete věřit svým čichovým buňkám!

Pokud budete používat čerstvé listy bobkového listu, je dobré listy před použitím rozdrtit nebo rozemnout, aby se aromatické složky hezky uvolnily.

Bobkový list a sladké

Protože bobkový list nádherně voní (ne nadarmo se používá při výrobě parfémů), není divu, že se přidává nejen do vaření naslano, ale také nasladko. Proto se nebojte přidat bobkový list, pokud budete péct nebo vařit něco s jablky, citrusy či čokoládou.

Když smícháme bobkový list s...




... tak vznikne
KardamomPronikavé kouřové aroma.
Muškátový ořech
Dřevitě hřejivé aroma.
HřebíčekDodá sladkost a dřevitou nahořklost.
Kopr vonnýVykouzlí aroma podobné anýzu, objeví se tóny citrusů a máty.
Pepř černýKořeněné teplo s tóny borovice.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Přírodní koření
Hmotnost: 0.5 kg
Hmotnost: 500 g
? Minimální trvanlivost: 12 měsíců
? Způsob zpracování: Celé

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.