Božská čínská omáčka s kuřecím masem a kokosovým mlékem

Napsala Jana, doba čtení: 2 minuty

„Co mám dneska vařit?“ 

S touto otázkou se trápíme dnes a denně. A když se zeptáme našich milovaných, co dobrého by si dali na jídlo, často řeknou "Mně to je jedno." Ale ve skutečnost jim to jedno není. Chtějí něco dobrého, ale neví co. Podobně jsem to měla i já ten den, kdy jsem přišla na tento neskutečně chutný a jednoduchý recept.

Recept à la co dům dal

Doma bylo kuřecí maso, pórek, kokosové mléko, žampiony v konzervě, rýže, pomeranč, tekutá marináda Čína a spousta dalšího koření, prostě jinak nebylo nakoupeno a tak jsem musela vařit s tím, co jsem doma měla. Občas se mi improvizace vymstí, ale tohle nebyl ten případ. Jídlo bylo naprosto geniální, možná jedno z těch top nejlepších, co jsem kdy uvařila.

Ingredience

Postup

  1. Nakrájejte si kuřecí prsa. Já jsem je měla kuřecí prsa zmražená, takže jsem je nechala mírně povolit a nakrájela je na menší a tenčí kousky, když bylo maso ještě trošku zmrzlé. Přišla jsem totiž na to, že se mi takto kuřecí maso krájí mnohem lépe. 
  2. V misce si promíchejte nakrájené kuřecí maso s tekutou marinádou Čína. Dávkování je od oka, prostě tak, aby byl každičký kousek masa hezky v marinádě obalený. 
  3. Maso nechte v marinádě tak půl hodinky marinovat.
  4. Mezitím si můžete nakrájet pórek a uvařit rýži.
  5. Po půl hodině hodíme maso na pánev a orestujeme. 
  6. Po chvíli restování zasypeme maso na kolečka nakrájeným pórkem (také podle chuti a podle oka), přidáme žampiony a zalejeme kokosovým mlékem.
  7. Pokud s vám bude zdát, že je omáčka příliš tekutá, zahustěte omáčku troškou hladké nebo rýžové mouky.
  8. Pokud budete chtít, můžete barvu zvýraznit kari kořením nebo kurkumou
  9. Jestli máte rádi pálivější, vyzkoušejte naši ďábelskou chilli směs.
  10. Vymačkejte do omáčky půlku pomeranče a vydlabejte i trošku dužiny.
  11. Jestli cítíte, že by to chtělo chutě ještě nakopnout, přidejte podle potřeby trošku Drůbežího bujónu Premium. 
  12. Nechte omáčku ještě chvíli hezky probublat.
  13. Ozdobit můžete pažitkou anebo jinou oblíbenou bylinkou.

No a teď už nezbývá nic jiného, než vám popřát dobré chutnání!