Marinády Progast a jejich výhody

Napsala Jana, doba čtení: 3 minuty

Už jste vyzkoušeli marinády Progast anebo se teprve na ně chystáte? Říkali jsme si, že by se vám mohl hodit tento článek, ve kterém odpovíme na často kladené otázky a zmíníme specifika našich marinád.

Rychlé a jednoduché použití

Použití našich tekutých marinád je velmi jednoduché. Stačí nastřihnout ouško sáčku, marinádu vytlačit na maso, štětečkem hezky rozetřít anebo si vyhrnout rukávy a jednotlivé kousky hezky růčo v marinádě obalit. 

Necháte alespoň půl hodinky marinovat a hned můžete sázet na gril anebo jinak tepelně upravovat.

Marinády Progast a jejich výhody
Nádherné barvy
Marinády Progast a jejich výhody
Všestranné použití
Marinády Progast a jejich výhody
Husté a plné koření
Marinády Progast a jejich výhody

Výhody Progast marinád

  • 20 různých příchutí
  • Intenzivní chuť a barvy
  • Super husté
  • Kryogenně zpracované koření
  • Zcela bez chemie (žádná éčka)
  • Bez lepku
  • Už nic nedochucujete
  • Ihned připraveny k použití
  • Vysoce kvalitní řepkový olej
  • Zřetelné kousky koření
  • Dají se použít celoročně

Kolik masa s jedním sáčkem namarinuji?

Jeden 150 ml sáček vám krásně vystačí na 3 kg masa. 

Proč je olej lepší než voda?

V marinádách používáme výhradně olej, protože olejové prostředí zabraňuje nadměrnému mikrobiálnímu množení. 

Dají se marinády používat celoročně?

Samozřejmě! Marinády jsou skvělé nejen na gril, ale také na pánev, dušení či pečení. Dokonale dochutí nejrůznější omáčky a dají se s nimi i suprově ochutit přílohy, jako je například rýže, zelenina, brambory či těstoviny. 

 

Například Italská marináda je něco naprosto fantastického na dochucení rajčatových omáček a polévek! A třeba Tekutá marináda Čína dokáže dotáhnout chutě asijských pokrmů k naprosté dokonalosti. S Tekutým kořením Kuře zase uděláte fantastickou omáčku z pečeného kuřete, se kterou si pak zalejete rýži, knedlík či těstoviny.

 

Pokračovat bychom mohli dál a dál až ke té dvacáté marinádě.

Jaká marináda je nejlepší?

Často se nás ptáte, jaká marináda je nejlepší. Na tuhle otázku se ale velmi těžko odpovídá, protože každému chutná něco jiného. Když jsem se ptala kolegů, která marináda jim chutná nejvíce, každý řekl něco jiného. A tak to taky má být. Co člověk, to jiné chutě. 

 

I naši zákazníci mají naprosto odlišné chutě. Před pár měsíci jsme posílali jednomu chlapíkovi do Bulharska Tekutou marinádu Pfefferico, protože ji totálně miluje a považuje ji za tu nejlepší marinádu na světě. Jiný zákazník, tentokrát z Česka, si chtěl objednat hned několik kartonů Pomerančové marinády, protože byl přesvědčen o tom, že je to naše nejlepší marináda a chtěl si udělat dostatečné zásoby.

 

Takže stejně tak jako my v Progastu se shodneme na tom, že se v chutích neshodneme, stejné to je i u vás, koncových zákazníků. 

 

Pokud můžu mluvit sama za sebe, tak musím říct, že mi chutnají všechny marinády. Některé mám ale raději na grilování, jiné na klasické vaření.

 

Aby se vám rozhodovalo lépe, kterou marinádu vybrat, rozdělili jsme marinády na pálivé, nepálivé a ovocné.

Co s rozdělanou marinádou?

Buď ji uschováte v lednici, kde v pohodě vydrží 3 měsíce anebo ji smícháte s jinou marinádou a můžete tak vytvořit úplně novou chuťovou kompozici.

Jakou mají marinády trvanlivost? 

18 měsíců. Rozdělanou marinádu pak můžete v lednici skladovat i 3 měsíce.

Dají se marinády Progast koupit v obchodě?

Samozřejmě. Marinády od nás odebírají obchody i řeznictví. Nesetkáte se tam ovšem se všemi druhy marinád. Kompletní sortiment našich marinád najdete výhradně na našem e-shopu.

Kde se marinády vyrábí?

Jsme československá firma a marinády vyrábíme sami na Slovensku v obci Vlčkovce. Sklady máme v Říčanech u Prahy, ve Studené a na Slovensku.

Jsou marinády bez alergenů?

Ano, jsou s výjimkou Tekuté marinády Pfefferico, která obsahuje hořčičné semínko. Ostatní marinády neobsahují žádný lepek a ani jiný alergen.

Co je to kryogenně zpracované koření?

Kryogenně zpracované koření znamená mleté nebo drcené při velmi nízké teplotě, jíž dosahujeme za pomoci tekutého dusíku. Díky tomu, že koření takto podchladíme, se při mletí nezahřeje a neztratí to nejdůležitější, co má - své aroma a chuť. 

 

Nemusíte se proto ani bát koupit si u nás mleté nebo drcené jednodruhové koření, protože i to bude díky kryogennímu mletí vonět tak intenzivně, jako byste jej právě umleli v mlýnku nebo rozdrtili v hmoždíři.  Obsahují jej i naše kořenicí směsi a marinády. 

 

Chci vědět více