Hořčičné semínko bílé celé
Kód: V095.png?6185340f)
.jpg?61840ef3)
Související produkty
Citrusově svěží, vhodný na masité pokrmy, omáčky a sladké pečení.
Příjemné pižmové tóny s náznaky anýzu, citronu a kvasnic.
Nasládle skořicově voňavá, jemňounce nahořklá.
Náhrada čerstvého česneku, příjemná česneková vůně a chuť.
Detailní popis produktu
Hořčičné semínko není jen jedno. Sklízí se v různých barvách. Hořčici bílé se říká Sinapis alba, hořčici hnědé indické Brassica juncea a hořčici černé Brassica nigra. Bílé hořčičné semínko má jemnou chuť, je příjemně kořeněné a lehce nasládlé.
Na co se hořčičné semínko v kuchyni používá?
Nejčastěji se používá hořčičné semínko jako koření a konzervační prostředek při nakládání zeleniny (zelí, červené řepy, okurek, hub, ryb), při výrobě marinád či při výrobě vermutů (kořeněných vín).
Skvělá jsou hořčičná semínka na omáčku k rybám a vyrábí se z nich také hořčičný prášek, kterým se pak dochucují omáčky barbecue a různá masová jídla. A samozřejmě se z ní vyrábí všechny druhy hořčice a je neskutečně výborná salátových dresincích.
Hořčičné semínko používáme například do tekuté marinády Pfefferico, koření na zvěřinu či koření na pečené koleno.
Pozor! Přidávejte až na konec vaření
Až budete z hořčičného semínka něco vařit, přisypte ho k pokrmu až k samému konci vaření. Teplo totiž rychle oslabuje sílu hořčice a mohli byste být zklamaní, že nemá takové grády, na které jste se tak těšili.
Jak skladovat hořčici?
Všechny druhy hořčičných semínek jsou velmi trvanlivé, ale musí se skladovat v suchu.
Věděli jste, že...
Celá semena hořčice nijak nevoní? Jejich palčivost se rozvine až po rozemletí a její typická zemitá štiplavost teprve až při tepelné úpravě.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Přírodní koření |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.6 kg |
| EAN: | 8584117030669 |
| Hmotnost: | 500 g |
| ? Minimální trvanlivost: | 12 měsíců |
| ? Způsob zpracování: | Celé |
Příjemná ovocitá chuť s typickými tóny štiplavosti, nahořklosti a pikantnosti.
Ostře palčivý s květinovými, ovocnými a citrusovými tóninami. Zvýrazňuje chuť a vůni ostatního koření.
Typická pronikavá kmínová vůně, lehce nahořklá, ostře kořenná, teplé tóny s náznakem anýzu a pomerančové kůry.
Typicky kořeněná chuť a vůně s nádechem hřebíčku, máty a kafru.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

