Anýz celý
Kód: AC096.png?6185340f)
.jpg?61840ef3)
Související produkty
Ostře voní a chutná po pryskyřici, silici a piperinu. Zvýrazňuje chuť a vůni ostatního koření.
Ostře palčivý s květinovými, ovocnými a citrusovými tóninami. Zvýrazňuje chuť a vůni ostatního koření.
Ostře voní a chutná po pryskyřici, silici a piperinu. Zvýrazňuje chuť a vůni ostatního koření.
Příjemně nasládlá balzámová vůně se stopami muškátového oříšku a kafru.
Příjemná jemně oříšková vůně a chuť typická pro sezam.
Detailní popis produktu
Anýz má příjemně kořeněnou nasládlou chuť a voní po lékořici a ovoci.
Anýz a vaření
Skvěle se hodí na recepty z kořenové zeleniny, brambor, na ryby, vepřové maso a pokrmy z ovoce. Uvařit si z něj můžete také anýzový čaj, který výrazně ulevuje od kašle. Stačí zalít čajovou lžičku anýzu a přidat med.
Skvělý je v kombinaci s novým kořením, skořicí, česnekem, muškátovým oříškem a pepřem černým.
Anýz se hodí i na sladké pečení
Anýz je botanicky příbuzný s kmínem, a tak není divu, že se mu přezdívá sladký kmín.
Používá se při sladkém pečení a bývá nedílnou součástí asijských receptů.
Často se používá do koláčů, dortů, sladkých sušenek a skvěle se hodí k fíkům.
Kombinace anýzu: když smícháme anýz s... | |
| ... tak vznikne | |
| Vanilka | Umocní krémovitost a sladkost. |
| Kakao | Vyniknou zemité hořkosladké tóny. |
| Lékořice | Má podobnou chuť jako anýz, zvýrazní se sladkost a tóny eukalyptu. |
| Bobkový list | Umocní svěží a pronikavé bylinné vůně. |
| Pepř černý | Dodá jemnou štiplavost. |
| Muškátový ořech | Sladce hřejivá chuť a vůně. |
| Fenykl | Umocňuje lékořicové tóny. |
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Přírodní koření |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.6 kg |
| ? Minimální trvanlivost: | 12 měsíců |
| ? Způsob zpracování: | Celé |
Citrusově svěží, vhodný na masité pokrmy, omáčky a sladké pečení.
Směs černého, bílého, zeleného a růžového pepře.
Skvěle šetří čas při vaření a má vynikající chuť.
Silně květinová vůně s nádechem hřebíčku a pepře. Jemně citrusově nasládlá chuť.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
