Anýz celý
Kód: AC096.png?6185340f)
.jpg?61840ef3)
Související produkty

Ostře voní a chutná po pryskyřici, silici a piperinu. Zvýrazňuje chuť a vůni ostatního koření.

Ostře palčivý s květinovými, ovocnými a citrusovými tóninami. Zvýrazňuje chuť a vůni ostatního koření.

Ostře voní a chutná po pryskyřici, silici a piperinu. Zvýrazňuje chuť a vůni ostatního koření.

Příjemně nasládlá balzámová vůně se stopami muškátového oříšku a kafru.

Intenzivní vůně, skvělý na vaření i sladké pečení.

Jemnější zemitá vůně s tóny svěží trávy, ale o to ostřejší chuť. Zvýrazňuje chutě a vůně ostatních surovin.

Nasládle skořicově voňavá, jemňounce nahořklá.
Detailní popis produktu
Anýz má příjemně kořeněnou nasládlou chuť a voní po lékořici a ovoci.
Anýz a vaření
Skvěle se hodí na recepty z kořenové zeleniny, brambor, na ryby, vepřové maso a pokrmy z ovoce. Uvařit si z něj můžete také anýzový čaj, který výrazně ulevuje od kašle. Stačí zalít čajovou lžičku anýzu a přidat med.
Skvělý je v kombinaci s novým kořením, skořicí, česnekem, muškátovým oříškem a pepřem černým.
Anýz se hodí i na sladké pečení
Anýz je botanicky příbuzný s kmínem, a tak není divu, že se mu přezdívá sladký kmín.
Používá se při sladkém pečení a bývá nedílnou součástí asijských receptů.
Často se používá do koláčů, dortů, sladkých sušenek a skvěle se hodí k fíkům.
Kombinace anýzu: když smícháme anýz s... | |
... tak vznikne | |
Vanilka | Umocní krémovitost a sladkost. |
Kakao | Vyniknou zemité hořkosladké tóny. |
Lékořice | Má podobnou chuť jako anýz, zvýrazní se sladkost a tóny eukalyptu. |
Bobkový list | Umocní svěží a pronikavé bylinné vůně. |
Pepř černý | Dodá jemnou štiplavost. |
Muškátový ořech | Sladce hřejivá chuť a vůně. |
Fenykl | Umocňuje lékořicové tóny. |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Přírodní koření |
---|---|
Hmotnost: | 0.6 kg |
? Minimální trvanlivost: | 12 měsíců |
? Způsob zpracování: | Celé |

Zakulacuje chuť a dodává pokrmu hloubku. Praktické granulky.

Citrusově svěží, vhodný na masité pokrmy, omáčky a sladké pečení.

Ostře voní a chutná po pryskyřici, silici a piperinu. Zvýrazňuje chuť a vůni ostatního koření.

Silná, trpce kořeněná chuť. Na ochucení stačí jen ždibec.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.