Hřebíček celý
Kód: AC010.png?6185340f)
.jpg?61840ef3)
Související produkty

Aromatická směs typická pro asijskou kuchyni. Skvělá také na pečení.

Nasládle skořicově voňavá, jemňounce nahořklá.

Citrusově dřevitá pikantní chuť. Zmírňuje nepříjemné pachy, skvělý na sladké pečení.

Typicky kořeněná chuť a vůně s nádechem hřebíčku, máty a kafru.

Ostře voní a chutná po pryskyřici, silici a piperinu. Zvýrazňuje chuť a vůni ostatního koření.
Detailní popis produktu
Hřebíček má svou specifickou ovocitou chuť, která je ale zároveň štiplavá, nahořklá a pálivá. Hřebíček je výborný také jako přírodní anestetikum a Staří Číňané jej žvýkali právě proto, aby je nebolely zuby a měli voňavý dech.
Hřebíček chuť a vůně
Hřebíček má příjemně hřejivou chuť, ve které ucítíte náznaky pepře a kafru. Jeho chuť je tolik charakteristická díky opravdu vysokému procentu silice, která obsahuje látku zvanou eugenol.
Hřebíček a jeho využití v kuchyni
Hřebíček má všestranné využití. Používá se nejen v kuchyni při vaření, ale také v uzenářství, při konzervování masa, zeleniny a ryb či v likérnictví.
Hodí se jak na slané vaření (při přípravě různých druhů mas, šunek, smetanových omáček, vývarů, rýže, fazolí), tak i při sladkém pečení a vaření (kompoty, svařené víno, perníky, nákypy, sirupy apod.)
Hřebíček je jako dělaný do kombinace s jablky, hruškami, červenou řepou, červeným zelím, mrkví, čokoládou, pomerančem, dýní, vepřovým masem či sladkými bramborami.

Pozor na dávkování!
Hřebíček dávkujte opatrně! Je to velmi silné koření, které by při příliš vysokých dávkách mohlo zatlačit do pozadí chutě ostatních druhů koření.S jakými druhy koření hřebíček kombinovat?
Je výborné jej kombinovat s bobkovým listem, skořicí, chilli, koriandrem, zázvorem a muškátovým oříškem.
Hřebíček je také nedílnou součástí tradiční čínské kořenicí směsi KOŘENÍ PĚTI VŮNÍ, ve které ucítíte nádhernou přehlídku voňavého koření, jako je anýz, badyán, hřebíček, fenykl a skořice.

Věděli jste, že...?
Hřebíčky jsou sušená poupata hřebíčkovce vonného a jen málokdy se rozvinou do typických karmínových květů? Většinou se totiž sklidí na koření. Poupátka hřebíčkovce vonného se potom suší přirozeně na sluníčku na tkaných rohožích.Když smícháme hřebíček s... | |
... tak vznikne | |
Nové koření | Jemná peprmintově sladká chuť |
Muškátový ořech | Hřejivé kořeněné tóny |
Skořice | Hřejivé kořeněné tóny |
Pepř černý | Dodá dřevitě hřejivé tóny |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Přírodní koření |
---|---|
Hmotnost: | 0.6 kg |
? Minimální trvanlivost: | 12 měsíců |
? Způsob zpracování: | Celé |

Zakulacuje chuť a dodává pokrmu hloubku. Praktické granulky.

Ohnivě červená barva, silná vůně, nasládlá chuť. Nejvyšší podíl červeného barviva.

Drcená petrželová nať vhodná do polévek, omáček, pomazánek a spousty dalších druhů pokrmů.

Silně květinová vůně s nádechem hřebíčku a pepře. Jemně citrusově nasládlá chuť.

Náhrada čerstvého česneku, příjemná česneková vůně a chuť.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.