Hřebíček celý
Kód: AC010.png?6185340f)
.jpg?61840ef3)
Související produkty

Aromatická směs typická pro asijskou kuchyni. Skvělá také na pečení.

Nasládle skořicově voňavá, jemňounce nahořklá.

Jemná chuť, příjemně kořeněné, lehce nasládlé.

Silná, trpce kořeněná chuť. Na ochucení stačí jen ždibec.

Typická pronikavá kmínová vůně, lehce nahořklá, ostře kořenná, teplé tóny s náznakem anýzu a pomerančové kůry.

Ostře voní a chutná po pryskyřici, silici a piperinu. Zvýrazňuje chuť a vůni ostatního koření.
Detailní popis produktu
Hřebíček má svou specifickou ovocitou chuť, která je ale zároveň štiplavá, nahořklá a pálivá. Hřebíček je výborný také jako přírodní anestetikum a Staří Číňané jej žvýkali právě proto, aby je nebolely zuby a měli voňavý dech.
Hřebíček chuť a vůně
Hřebíček má příjemně hřejivou chuť, ve které ucítíte náznaky pepře a kafru. Jeho chuť je tolik charakteristická díky opravdu vysokému procentu silice, která obsahuje látku zvanou eugenol.
Hřebíček a jeho využití v kuchyni
Hřebíček má všestranné využití. Používá se nejen v kuchyni při vaření, ale také v uzenářství, při konzervování masa, zeleniny a ryb či v likérnictví.
Hodí se jak na slané vaření (při přípravě různých druhů mas, šunek, smetanových omáček, vývarů, rýže, fazolí), tak i při sladkém pečení a vaření (kompoty, svařené víno, perníky, nákypy, sirupy apod.)
Hřebíček je jako dělaný do kombinace s jablky, hruškami, červenou řepou, červeným zelím, mrkví, čokoládou, pomerančem, dýní, vepřovým masem či sladkými bramborami.

Pozor na dávkování!
Hřebíček dávkujte opatrně! Je to velmi silné koření, které by při příliš vysokých dávkách mohlo zatlačit do pozadí chutě ostatních druhů koření.S jakými druhy koření hřebíček kombinovat?
Je výborné jej kombinovat s bobkovým listem, skořicí, chilli, koriandrem, zázvorem a muškátovým oříškem.
Hřebíček je také nedílnou součástí tradiční čínské kořenicí směsi KOŘENÍ PĚTI VŮNÍ, ve které ucítíte nádhernou přehlídku voňavého koření, jako je anýz, badyán, hřebíček, fenykl a skořice.

Věděli jste, že...?
Hřebíčky jsou sušená poupata hřebíčkovce vonného a jen málokdy se rozvinou do typických karmínových květů? Většinou se totiž sklidí na koření. Poupátka hřebíčkovce vonného se potom suší přirozeně na sluníčku na tkaných rohožích.Když smícháme hřebíček s... | |
... tak vznikne | |
Nové koření | Jemná peprmintově sladká chuť |
Muškátový ořech | Hřejivé kořeněné tóny |
Skořice | Hřejivé kořeněné tóny |
Pepř černý | Dodá dřevitě hřejivé tóny |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Přírodní koření |
---|---|
Hmotnost: | 0.6 kg |
? Minimální trvanlivost: | 12 měsíců |
? Způsob zpracování: | Celé |

Úžasná vůně mladé vanilky. Voní intenzivně a krásně nasládle.

Voní po lékořici, skvělý na sladké pečení a přípravu asijských jídel

Příjemně nasládlá balzámová vůně se stopami muškátového oříšku a kafru.

Jemnější zemitá vůně s tóny svěží trávy, ale o to ostřejší chuť. Zvýrazňuje chutě a vůně ostatních surovin.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.