Hořčičné semínko bílé celé

Kód: V095
38,86 Kč
Skladem (2 ks)

Jemná chuť, příjemně kořeněné, lehce nasládlé.

Detailní informace

Jsme výrobce
Jsme výrobce
Díky tomu vám můžeme nabídnout kvalitu za skvělé ceny.
Dárek zdarma
Dárek
Při nákupu nad 2 000 Kč vám do balíčku schováme překvápko.
Dopravu máte zadarmo
Doprava zdarma
Při nákupu nad 2000 Kč máte dopravu zdarma.

Detailní popis produktu

Hořčičné semínko není jen jedno. Sklízí se v různých barvách. Hořčici bílé se říká Sinapis alba, hořčici hnědé indické Brassica juncea a hořčici černé Brassica nigra. Bílé hořčičné semínko má jemnou chuť, je příjemně kořeněné a lehce nasládlé.

Na co se hořčičné semínko v kuchyni používá?

Nejčastěji se používá hořčičné semínko jako koření a konzervační prostředek při nakládání zeleniny (zelí, červené řepy, okurek, hub, ryb), při výrobě marinád či při výrobě vermutů (kořeněných vín). 

Skvělá jsou hořčičná semínka na omáčku k rybám a vyrábí se z nich také hořčičný prášek, kterým se pak dochucují omáčky barbecue a různá masová jídla. A samozřejmě se z ní vyrábí všechny druhy hořčice a je neskutečně výborná salátových dresincích.

Hořčičné semínko používáme například do tekuté marinády Pfefferico, koření na zvěřinu či koření na pečené koleno.

Pozor! Přidávejte až na konec vaření

Až budete z hořčičného semínka něco vařit, přisypte ho k pokrmu až k samému konci vaření. Teplo totiž rychle oslabuje sílu hořčice a mohli byste být zklamaní, že nemá takové grády, na které jste se tak těšili.

Jak skladovat hořčici?

Všechny druhy hořčičných semínek jsou velmi trvanlivé, ale musí se skladovat v suchu.

Věděli jste, že...

Celá semena hořčice nijak nevoní? Jejich palčivost se rozvine až po rozemletí a její typická zemitá štiplavost teprve až při tepelné úpravě.  

Doplňkové parametry

Kategorie: Přírodní koření
Hmotnost: 0.6 kg
Hmotnost: 500 g
? Minimální trvanlivost: 12 měsíců
? Způsob zpracování: Celé

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.