Pepř bílý mletý

Kód: V065/30 V065/500 Zvolte variantu
25,42 Kč 316,25 Kč od 25,42 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (4 ks) Zvolte variantu
Varianta

Jemnější zemitá vůně s tóny svěží trávy, ale o to ostřejší chuť. Zvýrazňuje chutě a vůně ostatních surovin.

Detailní informace

Jsme výrobce
Jsme výrobce
Díky tomu vám můžeme nabídnout kvalitu za skvělé ceny.
Dárek
Dárek
Při nákupu nad 2 000 Kč vám do balíčku schováme překvápko.
Doprava zdarma
Doprava zdarma
Při nákupu nad 2000 Kč máte dopravu zdarma.

Detailní popis produktu

Pepř bílý voní jemněji než pepř černý, je ale ostřejší. V jeho tóninách můžete cítit zemitost a svěží zelenou trávu.

TIP pro vás: máme i ostatní druhy pepřů! Pepř černý celý, drcený a mletýčtyřbarevný celý a drcený, úžasné pepřové směsi, jako je paprikovo kořeněný Pařížský pepřcitronový, cibulový či česnekový.

Untitled design (32)

Pepř bílý chuť a vůně

Vůně bílého pepře je jemnější než vůně černého pepře, chuť je ale výrazně ostřejší. Bílý pepř má o něco méně komplexní chuť než černý pepř. Jeho chuť je zemitější a s tóny krásně zelené trávy. Chuť nicméně ve velkém také závisí na sklizni, manipulaci a skladování. Stejně tak jako v černém pepři, i v tom bílém najdete ostré pryskyřičné chutě, silice a alkaloid piperin, který dělá to, že dráždí sliznici a napomáhá trávení.

Pepř bílý a využití v kuchyni

Pepř bílý se používá především na dochucení bílého masa, ryb, plodů moře, drůbeže, do světlých omáček a do salátů.

Do světlých omáček se bílý pepř přidává zejména proto, aby zůstal zachován jejich lákavý vzhled. Je důležité jej dávkovat ale opatrně, protože je poměrně dost silný.

Přestože se pepř většinou do jídel přidává proto, aby jim dodal říz, je skvělý i v kombinaci s ovocem a sladkými pokrmy. Pár kuliček pepře se přidává dokonce i do čajových směsí a v krku potom příjemně hřeje.

V pokrmech pepř zvýrazňuje chuť a vůni ostatních druhů koření a při vaření si udrží i svou vlastní chuť.

S jakým kořením pepř bílý kombinovat?

Skvělých kombinací dosáhnete se sladkou paprikou, petrželí, tymiánem, česnekem, hořčičným semínkem, zázvorem, kardamomem, novým kořením či kmínem římským.

Jaký je rozdíl mezi pepřem černým a pepřem bílým

Pepř bílý pochází ze stejné rostliny jako pepř černý (piper nigrum), liší se však v technologii zpracování. Abyste získali z pepřovníku černého pepř bílý, je potřeba jej sklidit až v úplně zralém stádiu. Teprve tehdy je možné dužnatou slupku pepře od bílého středu hezky oddělit namočením a krátkou fermentací. Jakmile se vrstva odstraní, bílé semeno se suší na finální žlutošedou barvu.

Věděli jste, že…?

Ve Francii se používá pepř, kterému Francouzi říkají „mignonette“? Je to směs zrnek bílého a černého pepře, kdy je pepř ve směsi kvůli vůni a pepř bílý, aby dodal sílu.

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Přírodní koření
Hmotnost: 30 g, 500 g
? Minimální trvanlivost: 12 měsíců
? Způsob zpracování: Kryogenní mletí/ drcení

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.