Kmín drcený
Kód: V078/500.png?6185340f)
.jpg?61840ef3)
Související produkty

Citrusově dřevitá pikantní chuť. Zmírňuje nepříjemné pachy, skvělý na sladké pečení.

Ostře palčivý s květinovými, ovocnými a citrusovými tóninami. Zvýrazňuje chuť a vůni ostatního koření.

Intenzivní vůně, skvělý na vaření i sladké pečení.
Detailní popis produktu
Kmín má pronikavou teple nasládlou a nahořklou chuť a vůni.
Kmín chuť a vůně
Kmín má příjemnou zemitou vůni, za kterou vděčí silici jménem karvon a terpenu limonen. Jeho aroma je typicky kořeněné, těžké, silné, jemně nasládlé a teplé. Jeho chuť je také silná, lehce nahořklá, jemně ostrá. Pozorným chuťovým buňkám neuniknou ani tóny sušené pomerančové kůry s nádechem anýzu.
Když tak krásně voní, není se ani čemu divit, že se hojně používá nejen v našem kořenářském řemesle, ale také v likérnictví. Silice kmínu nejčastěji ochucují brandy a likér kmínka.
Kmín drcený a využití v kuchyni
Jako první vás asi napadne použití kmínu v chlebu.
Mimo chleba se přidává také do ostatních druhů pečiva, do sušenek, uzenin, zelí, polévek, kapusty, na husu, kachnu, vepřové a skopové maso, brambory a dušených pokrmů. Obzvláště oblíbený je kmín v jihoněmeckých a rakouských pokrmech.
Kolik kmínu je do jídla potřeba?
Při přípravě pokrmů přidávejte do potravin půl až jednu čajovou lžičku na 1 kg potravin.
S jakými druhy koření kmín kombinovat?
Hezké chutě a vůně vytvoří kmín s koriandrem, tymiánem, česnekem či petrželí.

Věděli jste, že...?
V minulosti se z nažek kmínu dělaly bonbony obalené v cukru?
Když smícháme kmín s... | |
... tak vznikne | |
Díky eugenolu vytáhne z kmínu příjemně zemitě nasládlé tóny. | |
Díky eugenolu vytáhne z kmínu příjemně zemitě nasládlé tóny. | |
Dodá jemnou pikantnost a podpoří štiplavost. | |
Zázvor má příjemné citrusové pozadí a v kombinaci s kmínem vytvoří v jídle příjemně hřejivé tóny. | |
Vytvoří v jídle v kombinaci s kmínem chutěmi prosycenou nasládlost. |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Přírodní koření |
---|---|
EAN: | 8584117025566 |
Hmotnost: | 40 g, 500 g |
? Minimální trvanlivost: | 12 měsíců |
? Způsob zpracování: | Kryogenní mletí/ drcení |

Ostře voní a chutná po pryskyřici, silici a piperinu. Zvýrazňuje chuť a vůni ostatního koření.

Silná, trpce kořeněná chuť. Na ochucení stačí jen ždibec.

Nasládle skořicově voňavá, jemňounce nahořklá.

Typicky kořeněná chuť a vůně s nádechem hřebíčku, máty a kafru.

Zakulacuje chuť a dodává pokrmu hloubku. Praktické granulky.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.