Nové koření mleté

Kód: V098/500
203,28 Kč
Skladem (>5 ks)
Varianta

Příjemná hřejivá vůně s nádechem pepře, hřebíčku, skořice a muškátového oříšku.

Detailní informace

Jsme výrobce
Jsme výrobce
Díky tomu vám můžeme nabídnout kvalitu za skvělé ceny.
Dárek zdarma
Dárek
Při nákupu nad 2 000 Kč vám do balíčku schováme překvápko.
Dopravu máte zadarmo
Doprava zdarma
Při nákupu nad 2000 Kč máte dopravu zdarma.

Detailní popis produktu

Nové koření mleté voní příjemně hřejivě, v jeho chuti ucítíte nádech pepře, hřebíčku, skořice a muškátového oříšku. V angličtině se novému koření říká trefně allspice, v jedné jediné kuličce najdete totiž tolik nádherných chutí a vůní!

           TIP pro vás: máme také nové koření celé.

Nové koření chuť a vůně

Nové koření mleté obsahuje silici, která v sobě skrývá až 80 % eugenolu. Právě eugenol obsahuje i hřebíček, proto v novém koření pozorné čichové buňky ucítí hřebíčkové prvky. Vůně nového koření je tak opojná, že se používá i při výrobě parfémů, především pak těch pánských. Mimochodem, věděli jste, že esenciální olej z nového koření se přidává i do receptury oblíbené pánské vůně Old Spice?

Nové koření a využití v kuchyni

Kromě toho, že nové koření pokrmy zajímavě ochutí, používá se také jako přírodní konzervant. Hojně se používá v masném průmyslu do uzenin, do marinád (TIP: naše skvělé tekuté marinády bez glutamátu) a při konzervaci masa. Skvěle se hodí ke zvěřině (TIP: směs koření na zvěřinusměs koření divočina), na sladké brambory, kořenovou zeleninu, ovoce či do likérů. Skvěle také ochutí paštiky, omáčky, ragú a samozřejmě nesmí chybět ve svíčkové omáčce (TIP: směs koření na svíčkovou).

S jakým kořením nové koření kombinovat?

Výborných kombinací s novým kořením dosáhnete s chilli, hřebíčkem, koriandremčesnekemskořicízázvorem, muškátovým oříškem, hořčičným semínkempepřemrozmarýnem tymiánem.



Intenzivní vůně díky mletí zastudena

Díky zpracování zastudena si kmín zachová nejen svou chuť, ale především to nejcennější, co koření vůbec má - vůni. U běžně mletého koření se vlivem příliš vysokých teplot aroma z umletého koření vytrácí. To však není případ našeho mletého a drceného koření, které zpracováváme šetrně pod tekutým dusíkem - tzv. kryogenním mletím. Je to finančně nákladná procedura, ale protože zpracováváme obrovské množství koření pro velkoodběratele, můžeme vám nabídnout i všechno ostatní kryogenně mleté koření za výhodnou cenu.

Více o kryogenním mletí

Nové koření mleté

Víte, proč se novému koření říká nové?

Původní středoameričtí obyvatelé nové koření, tedy pimentovník pravý, znali už od dávných časů. Přidávali ho právě i hojně i do sladkých pokrmů. Do Evropy se však pimentovník dostal až na začátku 17. století a oproti do té doby starým známým druhům kořením, bylo tohle koření zkrátka nové, a navíc přišlo z Nového světa. A tak si pimentovník pravý získal své jméno – nové koření. Někdy se mu také říká anglické koření či jamajský pepř.

Když smícháme nové koření s...




... tak vznikne

Muškátový oříšek

Vytáhne z nového koření hřejivé tóny.

Skořice

Vytáhne z nového koření hřejivé tóny.

Bobkový list

Díky eugenolu vytáhne do popředí svěží květinové tóny.

Kardamom

Dodá pronikavé hřejivé tóny.

Pepř černý

Dodá jemnou štiplavou hřejivost.

Koriandr

Dodá pikantní plné citrusové tóny.

Doplňkové parametry

Kategorie: Přírodní koření
Hmotnost: 40 g, 500 g
? Minimální trvanlivost: 24 měsíců
? Způsob zpracování: Kryogenní mletí/ drcení

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.