Nové koření mleté
Kód: V098/500.png?6185340f)
.jpg?61840ef3)
Související produkty

Příjemná ovocitá chuť s typickými tóny štiplavosti, nahořklosti a pikantnosti.

Drcená petrželová nať vhodná do polévek, omáček, pomazánek a spousty dalších druhů pokrmů.

Příjemná pronikavě hřejivá vůně. Chuť lehce nahořklá, ostře kořenná, tóny sušené pomerančové kůry, anýzové zakončení.

Jemná chuť, příjemně kořeněné, lehce nasládlé.
Detailní popis produktu
Nové koření mleté voní příjemně hřejivě, v jeho chuti ucítíte nádech pepře, hřebíčku, skořice a muškátového oříšku. V angličtině se novému koření říká trefně allspice, v jedné jediné kuličce najdete totiž tolik nádherných chutí a vůní!
TIP pro vás: máme také nové koření celé.
Nové koření chuť a vůně
Nové koření mleté obsahuje silici, která v sobě skrývá až 80 % eugenolu. Právě eugenol obsahuje i hřebíček, proto v novém koření pozorné čichové buňky ucítí hřebíčkové prvky. Vůně nového koření je tak opojná, že se používá i při výrobě parfémů, především pak těch pánských. Mimochodem, věděli jste, že esenciální olej z nového koření se přidává i do receptury oblíbené pánské vůně Old Spice?
Nové koření a využití v kuchyni
Kromě toho, že nové koření pokrmy zajímavě ochutí, používá se také jako přírodní konzervant. Hojně se používá v masném průmyslu do uzenin, do marinád (TIP: naše skvělé tekuté marinády bez glutamátu) a při konzervaci masa. Skvěle se hodí ke zvěřině (TIP: směs koření na zvěřinu a směs koření divočina), na sladké brambory, kořenovou zeleninu, ovoce či do likérů. Skvěle také ochutí paštiky, omáčky, ragú a samozřejmě nesmí chybět ve svíčkové omáčce (TIP: směs koření na svíčkovou).
S jakým kořením nové koření kombinovat?
Výborných kombinací s novým kořením dosáhnete s chilli, hřebíčkem, koriandrem, česnekem, skořicí, zázvorem, muškátovým oříškem, hořčičným semínkem, pepřem, rozmarýnem a tymiánem.
Intenzivní vůně díky mletí zastudenaDíky zpracování zastudena si kmín zachová nejen svou chuť, ale především to nejcennější, co koření vůbec má - vůni. U běžně mletého koření se vlivem příliš vysokých teplot aroma z umletého koření vytrácí. To však není případ našeho mletého a drceného koření, které zpracováváme šetrně pod tekutým dusíkem - tzv. kryogenním mletím. Je to finančně nákladná procedura, ale protože zpracováváme obrovské množství koření pro velkoodběratele, můžeme vám nabídnout i všechno ostatní kryogenně mleté koření za výhodnou cenu. |

Víte, proč se novému koření říká nové?
Původní středoameričtí obyvatelé nové koření, tedy pimentovník pravý, znali už od dávných časů. Přidávali ho právě i hojně i do sladkých pokrmů. Do Evropy se však pimentovník dostal až na začátku 17. století a oproti do té doby starým známým druhům kořením, bylo tohle koření zkrátka nové, a navíc přišlo z Nového světa. A tak si pimentovník pravý získal své jméno – nové koření. Někdy se mu také říká anglické koření či jamajský pepř.Když smícháme nové koření s... | |
... tak vznikne | |
Vytáhne z nového koření hřejivé tóny. | |
Vytáhne z nového koření hřejivé tóny. | |
Díky eugenolu vytáhne do popředí svěží květinové tóny. | |
Dodá pronikavé hřejivé tóny. | |
Dodá jemnou štiplavou hřejivost. | |
Dodá pikantní plné citrusové tóny. |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Přírodní koření |
---|---|
EAN: | 8584117031291 |
Hmotnost: | 40 g, 500 g |
? Minimální trvanlivost: | 24 měsíců |
? Způsob zpracování: | Kryogenní mletí/ drcení |

Příjemná jemně oříšková vůně a chuť typická pro sezam.

Typická pronikavá kmínová vůně, lehce nahořklá, ostře kořenná, teplé tóny s náznakem anýzu a pomerančové kůry.

Intenzivní vůně, skvělý na vaření i sladké pečení.

Skvěle šetří čas při vaření a má vynikající chuť.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.