Kmín celý
Kód: V061/500.png?6185340f)
.jpg?61840ef3)
Související produkty
Ostře voní a chutná po pryskyřici, silici a piperinu. Zvýrazňuje chuť a vůni ostatního koření.
Nasládle skořicově voňavá, jemňounce nahořklá.
Ohnivě červená barva, silná vůně, nasládlá chuť. Nejvyšší podíl červeného barviva.
Citrusově svěží, vhodný na masité pokrmy, omáčky a sladké pečení.
Intenzivní vůně, skvělý na vaření i sladké pečení.
Příjemná jemně oříšková vůně a chuť typická pro sezam.
Příjemná ovocitá chuť s typickými tóny štiplavosti, nahořklosti a pikantnosti.
Detailní popis produktu
Kmín má pronikavou teple nasládlou a nahořklou chuť a vůni.
Kmín chuť a vůně
Kmín má příjemnou zemitou vůni, za kterou vděčí silici jménem karvon a terpenu limonen. Jeho aroma je typicky kořeněné, těžké, silné, jemně nasládlé a teplé. Jeho chuť je také silná, lehce nahořklá, jemně ostrá. Pozorným chuťovým buňkám neuniknou ani tóny sušené pomerančové kůry s nádechem anýzu.
Když tak krásně voní, není se ani čemu divit, že se hojně používá nejen v našem kořenářském řemesle, ale také v likérnictví. Silice kmínu nejčastěji ochucují brandy a likér kmínka.
TIP pro vás: máme kmín mletý a drcený, které jsme zpracovali zastudena. Díky tomuto šetrnému způsobu zpracování si naše mleté a drcené koření uchovává nejen chuť, ale také intenzivní vůni. |
Kmín celý a využití v kuchyni
Jako první vás asi napadne použití kmínu v chlebu.
Mimo chleba se přidává také do ostatních druhů pečiva, do sušenek, uzenin, zelí, polévek, kapusty, na husu, kachnu, vepřové a skopové maso, brambory a dušených pokrmů. Obzvláště oblíbený je kmín v jihoněmeckých a rakouských pokrmech.
Kolik kmínu je do jídla potřeba?
Při přípravě pokrmů přidávejte do potravin půl až jednu čajovou lžičku na 1 kg potravin.
S jakými druhy koření kmín kombinovat?
Hezké chutě a vůně vytvoří kmín s koriandrem, tymiánem, česnekem či petrželí.

Věděli jste, že...?
V minulosti se z nažek kmínu dělaly bonbony obalené v cukru?Když smícháme kmín s... | ||
... tak vznikne | ||
Díky eugenolu vytáhne z kmínu příjemně zemitě nasládlé tóny. | ||
Díky eugenolu vytáhne z kmínu příjemně zemitě nasládlé tóny. | ||
Dodá jemnou pikantnost a podpoří štiplavost. | ||
Zázvor má příjemné citrusové pozadí a v kombinaci s kmínem vytvoří v jídle příjemně hřejivé tóny. | ||
Vytvoří v jídle v kombinaci s kmínem chutěmi prosycenou nasládlost. | ||
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Přírodní koření |
|---|---|
| EAN: | 8584117000204 |
| Hmotnost: | 40 g, 500 g |
| ? Minimální trvanlivost: | 12 měsíců |
| ? Způsob zpracování: | Celé |
Typicky kořeněná chuť a vůně s nádechem hřebíčku, máty a kafru.
Příjemná pronikavě hřejivá vůně. Chuť lehce nahořklá, ostře kořenná, tóny sušené pomerančové kůry, anýzové zakončení.
Náhrada čerstvého česneku, příjemná česneková vůně a chuť.
Ostře palčivý s květinovými, ovocnými a citrusovými tóninami. Zvýrazňuje chuť a vůni ostatního koření.
Citrusově dřevitá pikantní chuť. Zmírňuje nepříjemné pachy, skvělý na sladké pečení.
Zakulacuje chuť a dodává pokrmu hloubku. Praktické granulky.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
