Sezamové semínko

Kód: V091
118,91 Kč
Skladem (4 ks)

Příjemná jemně oříšková vůně a chuť typická pro sezam.

Detailní informace

Jsme výrobce
Jsme výrobce
Díky tomu vám můžeme nabídnout kvalitu za skvělé ceny.
Dárek
Dárek
Při nákupu nad 2 000 Kč vám do balíčku schováme překvápko.
Doprava zdarma
Doprava zdarma
Při nákupu nad 2000 Kč máte dopravu zdarma.

Detailní popis produktu

Sezamové semínko celé voní velice jemně a jeho chuť je nezaměnitelná díky typické oříškové zemitosti. Chuťové a aromatické vlastnosti sezamu bílého však zesílí po opražení nebo rozemletí.

Semena sezamu obsahují okolo 57 % kvalitního a lahodného oleje, mají vysoký podíl bílkovin, sacharidů a minerálních látek.

Využití sezamu v kuchyni

Sezam bílý se používá při pečení pečiva na posypání. Skvěle se hodí k receptům z lilku, ryb, rýže, do salátů, k medu a samozřejmě na sushi. 

Ze sezamu se mimo jiné připravuje i dezert chalva či turecký med. Příjemně sezam dokáže také ozvláštnit strouhanky. Sezamová strouhanka je pak skvělá hlavně na ryby, ale také na kuřecí řízky a na zeleninu.

Tip na užitečný a levný dárek

A skvělou zprávou je, že nic doma míchat nemusíte, protože výborně vychucenou sezamovou strouhanku ve výhodném velkobalení pro vás nachystanou už dávno máme.

Protože je ale 5kg balení docela hodně, můžete podarovat rodinu nebo přesypat strouhanku do nějaké pěkné dózy s mašlí a věnovat někomu jako dárek nebo malou pozornost.

Tahini ze sezamu

Ze sezamu se vyrábí také světle hnědá sezamová pasta, které se říká tahini. Tahini je nedílnou součástí oblíbeného pokrmu z cizrny - hummusu, kterému svou propůjčuje typickou chuť.

Z tahini se dá vytvořit také skvělý základ pro dresinky. Stačí jen smíchat tahini pastu s česnekem a citronovou šťávou.

S jakým kořením sezam bílý kombinovat?

Sezam bílý je dobré kombinovat se  skořicí, hřebíčkem, koriandrem, zázvorem, muškátovým oříškem, oreganem, bílým pepřem či tymiánem.

Doplňkové parametry

Kategorie: Přírodní koření
Hmotnost: 0.5 kg
Hmotnost: 500 g
? Minimální trvanlivost: 12 měsíců
? Způsob zpracování: Celé

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.