Libeček
Kód: V002.png?6185340f)
.jpg?61840ef3)
Související produkty

Jemnější zemitá vůně s tóny svěží trávy, ale o to ostřejší chuť. Zvýrazňuje chutě a vůně ostatních surovin.

Nasládle skořicově voňavá, jemňounce nahořklá.

Úžasná vůně mladé vanilky. Voní intenzivně a krásně nasládle.

Ostře voní a chutná po pryskyřici, silici a piperinu. Zvýrazňuje chuť a vůni ostatního koření.

Voní po lékořici, skvělý na sladké pečení a přípravu asijských jídel
Detailní popis produktu
Libeček má příjemnou vůni připomínající celer, proto se mu také přezdívá falešný celer.
Libeček chuť a vůně
Za silnou chuť a vůni libeček vděčí především silici s obsahem ftalidu.
Aroma čerstvého libečku je ale mnohem výraznější a ostřejší než je tomu u sušeného libečku. Čerstvý libeček má úžasné pižmové tóny s náznaky anýzu, citronu a kvasnic. Protože jeho aroma je silné, jen tak snadno nevyprchá.
Libeček a využití v kuchyni
Využití libečku v kuchyni je velmi široké. Stejně tak jako petržel nebo celer, jej můžete přidávat do skoro každého jídla. Pokud se rozhodnete namísto celeru nebo petržele přidat libeček, mějte na paměti, že je silnější, a proto ho stačí méně. Do pokrmu pro čtyři osoby stačí 1 - 2 polévkové lžíce nati.
Nebojte se libeček přidat k jablkům, mrkvi, do vaječných jídel, salátů, zelených omáček, do bylinkového másla (TIP: kořenicí směs Bylinkové máslo), na jehněčí a vepřové maso, k houbám (TIP: Houbové koření, Houbová omáčka a Houbový bujón), k uzeným rybám, rajčatům či k tuňákovi.

Věděli jste, že...?
Chuť a vůně libečku je tak mocná, že v některých dietách se používá namísto soli?Doplňkové parametry
Kategorie: | Přírodní koření |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 8584117033189 |
Hmotnost: | 500 g |
? Minimální trvanlivost: | 12 měsíců |
? Způsob zpracování: | Drhnuté |

Příjemná jemně oříšková vůně a chuť typická pro sezam.

Zakulacuje chuť a dodává pokrmu hloubku. Praktické granulky.

Skvěle šetří čas při vaření a má vynikající chuť.

Citrusově svěží, vhodný na masité pokrmy, omáčky a sladké pečení.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.