Saturejka
Kód: AC106.png?6185340f)
.jpg?61840ef3)
Související produkty
Příjemná jemně oříšková vůně a chuť typická pro sezam.
Zakulacuje chuť a dodává pokrmu hloubku. Praktické granulky.
Ohnivě červená barva, silná vůně, nasládlá chuť. Nejvyšší podíl červeného barviva.
Voní po lékořici, skvělý na sladké pečení a přípravu asijských jídel
Příjemně nasládlá balzámová vůně se stopami muškátového oříšku a kafru.
Nasládle skořicově voňavá, jemňounce nahořklá.
Detailní popis produktu
Saturejka má příjemnou bylinnou chuť a vůni a zároveň jemně pikantně pálí. Lze ji proto využít jako náhražku pepře.
Saturejka chuť a vůně
Saturejka má velmi silnou vůni a ještě před tím, než se do Evropy dostaly ostatní druhy koření, platila za jedno z nejsilnějších ochucovadel. Ve vůni saturejky můžete cítit tóny pryskyřice, tymiánu, máty a majoránky.
Saturejka a využití v kuchyni
Saturejku lze v kuchyni využít jako náhradu pepře, která ale na rozdíl od pepře, nedráždí sliznice. Je výborná na dochucování masitých a zeleninových pokrmů a nádivek. Společně s tymiánem se přidává do tučných a nadýmavých jídel – např. luštěniny, kapusta, fazole, zelí, kroupy, úhoř, makrela.
Bývá také součástí svazečku bylinek bouquet garni (ke zvěřině, jehněčímu a vepřovému masu), ve kterém vedle saturejky můžete najít bobkový list, tymián či petržel.
Náramně se hodí také k červené řepě, sýrům či do bramborového salátu.
S jakým kořením saturejku kombinovat?
Saturejku se hodí párovat s bazalkou, bobkovým listem, římským kmínem, česnekem, majoránkou, oreganem, rozmarýnem a tymiánem.

Věděli jste, že...?
Není jiného vhodnějšího koření k fazolím, než je saturejka? V němčině mají pro saturejku název Bohnenkraut (fazolová bylinka).Doplňkové parametry
| Kategorie: | Přírodní koření |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.6 kg |
| ? Minimální trvanlivost: | 12 měsíců |
| ? Způsob zpracování: | Drhnuté |
Silná, pronikavě nasládlá ovocná vůně. Jemná citrusová chuť.
Silně květinová vůně s nádechem hřebíčku a pepře. Jemně citrusově nasládlá chuť.
Citrusově dřevitá pikantní chuť. Zmírňuje nepříjemné pachy, skvělý na sladké pečení.
Typická pronikavá kmínová vůně, lehce nahořklá, ostře kořenná, teplé tóny s náznakem anýzu a pomerančové kůry.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
