Bobkový list
Kód: V060.png?6185340f)
.jpg?61840ef3)
Související produkty
Voní po lékořici, skvělý na sladké pečení a přípravu asijských jídel
Směs černého, bílého, zeleného a růžového pepře.
Příjemná jemně oříšková vůně a chuť typická pro sezam.
Citrusově dřevitá pikantní chuť. Zmírňuje nepříjemné pachy, skvělý na sladké pečení.
Nasládle skořicově voňavá, jemňounce nahořklá.
Silná, pronikavě nasládlá ovocná vůně. Jemná citrusová chuť.
Detailní popis produktu
Bobkový list nebo také vavřín pravý (laurus nobilis) má příjemně nasládlou balzámovou vůni, ve které můžete cítit stopy muškátového oříšku a kafru. Listy bobkového listu mají matnou, šalvějově zelenou barvu.
Využití bobkového listu v kuchyni
Bobkový list je součástí receptů po celém světě, hojně se také používá u nás, ale především pak ve francouzských a středomořských receptech.
Bobkový list uvolňuje svou chuť a vůni pozvolna, proto se hodí do polévek (TIP: vychucené sypké bujóny), dušených jídel, omáček (TIP: vychucené instantní omáčky), marinád (TIP: tekuté marinády v malém balení), zeleninových receptů či do nakládané kyselé zeleniny.
Je úžasný také v paštikách (TIP: směs koření Rouenská paštika), kaštanech, s citrusovými plody, čočkou, zelenými fazolkami, rýží a rajčaty.
Protože bobkový list nádherně voní, není divu, že se přidává nejen do vaření naslano, ale také nasladko. Skvěle doplňuje zeleninové recepty, grilovaná masa, plody moře, recepty z jablek, a dokonce i čokolády.
S jakým kořením bobkový list kombinovat?
Skvělé kombinace vytvoříte s novým kořením, česnekem, jalovcem, majoránkou, oreganem, petrželí a tymiánem.
Kdy přidat do jídla bobkový list?
Bobkový list ale potřebuje čas na to, aby ukázal, co všechno umí, takže jej do receptů přidávejte hned na začátku. Vůně bobkového listu se vařením nádherně uvolní a provoní celý pokrm. Nebudete věřit svým čichovým buňkám!
Pokud budete používat čerstvé listy bobkového listu, je dobré listy před použitím rozdrtit nebo rozemnout, aby se aromatické složky hezky uvolnily.
Bobkový list a sladké
Protože bobkový list nádherně voní (ne nadarmo se používá při výrobě parfémů), není divu, že se přidává nejen do vaření naslano, ale také nasladko. Proto se nebojte přidat bobkový list, pokud budete péct nebo vařit něco s jablky, citrusy či čokoládou.
Když smícháme bobkový list s... | |
| ... tak vznikne | |
| Kardamom | Pronikavé kouřové aroma. |
| Muškátový ořech | Dřevitě hřejivé aroma. |
| Hřebíček | Dodá sladkost a dřevitou nahořklost. |
| Kopr vonný | Vykouzlí aroma podobné anýzu, objeví se tóny citrusů a máty. |
| Pepř černý | Kořeněné teplo s tóny borovice. |
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Přírodní koření |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.5 kg |
| EAN: | 8584117026099 |
| Hmotnost: | 500 g |
| ? Minimální trvanlivost: | 12 měsíců |
| ? Způsob zpracování: | Celé |
Intenzivní vůně, skvělý na vaření i sladké pečení.
Typická pronikavá kmínová vůně, lehce nahořklá, ostře kořenná, teplé tóny s náznakem anýzu a pomerančové kůry.
Citrusově svěží, vhodný na masité pokrmy, omáčky a sladké pečení.
Drcená petrželová nať vhodná do polévek, omáček, pomazánek a spousty dalších druhů pokrmů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

