Kardamom celý

Kód: AC075
412,72 Kč
Skladem (2 ks)

Intenzivní vůně, skvělý na vaření i sladké pečení.

Detailní informace

Jsme výrobce
Jsme výrobce
Díky tomu vám můžeme nabídnout kvalitu za skvělé ceny.
Dárek zdarma
Dárek
Při nákupu nad 2 000 Kč vám do balíčku schováme překvápko.
Dopravu máte zadarmo
Doprava zdarma
Při nákupu nad 2000 Kč máte dopravu zdarma.

Detailní popis produktu

Kardamom (zkomoleně kardamon) je přírodním zvýrazňovačem chuti, který se hodí jak do sladký tak slaných pokrmů.

               TIP pro vás: kardamom máme i mletý.

Kardamom chuť a vůně

Kardamom má silnou, pronikavou a nasládle ovocnou vůni. V chuti ucítíte citróny a voňavé květy s náznakem kafru a eukalyptu, za což kardamom vděčí obsahu cineolu v silici. Ucítíte v něm ale také ostrou hořkosladkou příchuť, která má uzené tóny, ale zároveň je tato chuť čistá a svěží. 

Kardamom a využití v kuchyni

Kardamom považován za přírodní zvýrazňovač chuti, protože dokáže protlačit do popředí jak sladkou, tak ostře pikantní chuť. Je velmi oblíbený v Indii a je součástí mnoha a mnoha indických směsí koření.

Kardamom a sladké: Díky své schopnosti zvýrazňovat chutě se hodí do cukrovinek, sladkého pečiva, pudinků, zmrzlin apod. Je skvělý ale také v kombinaci s pomeranči, pečenými jablky či hruškami.

Kardamom a slané: Rozdrcenými tobolkami kardamomu se ochucuje rýže či dušené pokrmy. Je úžasný při přípravě pečené kachny, kuřete, marinád či při nakládání potravin v láku.

S jakým kořením kardamom kombinovat?

Kardamom se hodí do kombinace s kmínem, chilli, skořicí, hřebíčkem, koriandrem, zázvorem, sladkou paprikou či pepřem.

Kardamom celý

Věděli jste, že...?

Indové kardamomem ochucují čaj a Arabové s Izraelci kávu?

Když smícháme kardamom s...




... tak vznikne

Bobkový list

Dřevitá svěžest s hořkými tóninami.

Nové koření

Jemná eukalyptová nasládlost.

Muškátový ořech

Jemná eukalyptová nasládlost.

Koriandr

Borovicovo-citrusové tóny.

Zázvor

Harmonické citrusové tóny.

Doplňkové parametry

Kategorie: Přírodní koření
Hmotnost: 0.6 kg
Hmotnost: 500 g
? Minimální trvanlivost: 12 měsíců
? Způsob zpracování: Celé

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.