Nové koření mleté
Kód: V098/500.png?6185340f)
.jpg?61840ef3)
Související produkty

Citrusově svěží, vhodný na masité pokrmy, omáčky a sladké pečení.

Příjemná ovocitá chuť s typickými tóny štiplavosti, nahořklosti a pikantnosti.

Směs černého, bílého, zeleného a růžového pepře.

Typická pronikavá kmínová vůně, lehce nahořklá, ostře kořenná, teplé tóny s náznakem anýzu a pomerančové kůry.

Nasládle skořicově voňavá, jemňounce nahořklá.
Detailní popis produktu
Nové koření mleté voní příjemně hřejivě, v jeho chuti ucítíte nádech pepře, hřebíčku, skořice a muškátového oříšku. V angličtině se novému koření říká trefně allspice, v jedné jediné kuličce najdete totiž tolik nádherných chutí a vůní!
TIP pro vás: máme také nové koření celé.
Nové koření chuť a vůně
Nové koření mleté obsahuje silici, která v sobě skrývá až 80 % eugenolu. Právě eugenol obsahuje i hřebíček, proto v novém koření pozorné čichové buňky ucítí hřebíčkové prvky. Vůně nového koření je tak opojná, že se používá i při výrobě parfémů, především pak těch pánských. Mimochodem, věděli jste, že esenciální olej z nového koření se přidává i do receptury oblíbené pánské vůně Old Spice?
Nové koření a využití v kuchyni
Kromě toho, že nové koření pokrmy zajímavě ochutí, používá se také jako přírodní konzervant. Hojně se používá v masném průmyslu do uzenin, do marinád (TIP: naše skvělé tekuté marinády bez glutamátu) a při konzervaci masa. Skvěle se hodí ke zvěřině (TIP: směs koření na zvěřinu a směs koření divočina), na sladké brambory, kořenovou zeleninu, ovoce či do likérů. Skvěle také ochutí paštiky, omáčky, ragú a samozřejmě nesmí chybět ve svíčkové omáčce (TIP: směs koření na svíčkovou).
S jakým kořením nové koření kombinovat?
Výborných kombinací s novým kořením dosáhnete s chilli, hřebíčkem, koriandrem, česnekem, skořicí, zázvorem, muškátovým oříškem, hořčičným semínkem, pepřem, rozmarýnem a tymiánem.
Intenzivní vůně díky mletí zastudenaDíky zpracování zastudena si kmín zachová nejen svou chuť, ale především to nejcennější, co koření vůbec má - vůni. U běžně mletého koření se vlivem příliš vysokých teplot aroma z umletého koření vytrácí. To však není případ našeho mletého a drceného koření, které zpracováváme šetrně pod tekutým dusíkem - tzv. kryogenním mletím. Je to finančně nákladná procedura, ale protože zpracováváme obrovské množství koření pro velkoodběratele, můžeme vám nabídnout i všechno ostatní kryogenně mleté koření za výhodnou cenu. |

Víte, proč se novému koření říká nové?
Původní středoameričtí obyvatelé nové koření, tedy pimentovník pravý, znali už od dávných časů. Přidávali ho právě i hojně i do sladkých pokrmů. Do Evropy se však pimentovník dostal až na začátku 17. století a oproti do té doby starým známým druhům kořením, bylo tohle koření zkrátka nové, a navíc přišlo z Nového světa. A tak si pimentovník pravý získal své jméno – nové koření. Někdy se mu také říká anglické koření či jamajský pepř.Když smícháme nové koření s... | |
... tak vznikne | |
Vytáhne z nového koření hřejivé tóny. | |
Vytáhne z nového koření hřejivé tóny. | |
Díky eugenolu vytáhne do popředí svěží květinové tóny. | |
Dodá pronikavé hřejivé tóny. | |
Dodá jemnou štiplavou hřejivost. | |
Dodá pikantní plné citrusové tóny. |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Přírodní koření |
---|---|
EAN: | 8584117031291 |
Hmotnost: | 40 g, 500 g |
? Minimální trvanlivost: | 24 měsíců |
? Způsob zpracování: | Kryogenní mletí/ drcení |

Příjemná jemně oříšková vůně a chuť typická pro sezam.

Drcená petrželová nať vhodná do polévek, omáček, pomazánek a spousty dalších druhů pokrmů.

Příjemná pronikavě hřejivá vůně. Chuť lehce nahořklá, ostře kořenná, tóny sušené pomerančové kůry, anýzové zakončení.

Jemná chuť, příjemně kořeněné, lehce nasládlé.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.