Kardamom celý
Kód: AC075.png?6185340f)
.jpg?61840ef3)
Související produkty

Příjemná jemně oříšková vůně a chuť typická pro sezam.

Silná, pronikavě nasládlá ovocná vůně. Jemná citrusová chuť.

Jemná chuť, příjemně kořeněné, lehce nasládlé.

Příjemná ovocitá chuť s typickými tóny štiplavosti, nahořklosti a pikantnosti.

Ostře voní a chutná po pryskyřici, silici a piperinu. Zvýrazňuje chuť a vůni ostatního koření.
Detailní popis produktu
Kardamom (zkomoleně kardamon) je přírodním zvýrazňovačem chuti, který se hodí jak do sladký tak slaných pokrmů.
TIP pro vás: kardamom máme i mletý.
Kardamom chuť a vůně
Kardamom má silnou, pronikavou a nasládle ovocnou vůni. V chuti ucítíte citróny a voňavé květy s náznakem kafru a eukalyptu, za což kardamom vděčí obsahu cineolu v silici. Ucítíte v něm ale také ostrou hořkosladkou příchuť, která má uzené tóny, ale zároveň je tato chuť čistá a svěží.
Kardamom a využití v kuchyni
Kardamom považován za přírodní zvýrazňovač chuti, protože dokáže protlačit do popředí jak sladkou, tak ostře pikantní chuť. Je velmi oblíbený v Indii a je součástí mnoha a mnoha indických směsí koření.
Kardamom a sladké: Díky své schopnosti zvýrazňovat chutě se hodí do cukrovinek, sladkého pečiva, pudinků, zmrzlin apod. Je skvělý ale také v kombinaci s pomeranči, pečenými jablky či hruškami.
Kardamom a slané: Rozdrcenými tobolkami kardamomu se ochucuje rýže či dušené pokrmy. Je úžasný při přípravě pečené kachny, kuřete, marinád či při nakládání potravin v láku.
S jakým kořením kardamom kombinovat?
Kardamom se hodí do kombinace s kmínem, chilli, skořicí, hřebíčkem, koriandrem, zázvorem, sladkou paprikou či pepřem.

Věděli jste, že...?
Indové kardamomem ochucují čaj a Arabové s Izraelci kávu?Když smícháme kardamom s... | |
... tak vznikne | |
Dřevitá svěžest s hořkými tóninami. | |
Jemná eukalyptová nasládlost. | |
Jemná eukalyptová nasládlost. | |
Borovicovo-citrusové tóny. | |
Harmonické citrusové tóny. |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Přírodní koření |
---|---|
Hmotnost: | 0.6 kg |
Hmotnost: | 500 g |
? Minimální trvanlivost: | 12 měsíců |
? Způsob zpracování: | Celé |

Ostře palčivý s květinovými, ovocnými a citrusovými tóninami. Zvýrazňuje chuť a vůni ostatního koření.

Ohnivě červená barva, silná vůně, nasládlá chuť. Nejvyšší podíl červeného barviva.

Voní po lékořici, skvělý na sladké pečení a přípravu asijských jídel

Drcená petrželová nať vhodná do polévek, omáček, pomazánek a spousty dalších druhů pokrmů.

Typická pronikavá kmínová vůně, lehce nahořklá, ostře kořenná, teplé tóny s náznakem anýzu a pomerančové kůry.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.