Kardamom mletý
Kód: V302.png?6185340f)
.jpg?61840ef3)
Související produkty
Zakulacuje chuť a dodává pokrmu hloubku. Praktické granulky.
Ostře palčivý s květinovými, ovocnými a citrusovými tóninami. Zvýrazňuje chuť a vůni ostatního koření.
Intenzivní vůně, skvělý na vaření i sladké pečení.
Skvěle šetří čas při vaření a má vynikající chuť.
Silná, trpce kořeněná chuť. Na ochucení stačí jen ždibec.
Detailní popis produktu
Kardamom (zkomoleně kardamon) je přírodním zvýrazňovačem chuti, který se hodí jak do sladký tak slaných pokrmů.
TIP pro vás: kardamom máme i celý.
Kardamom chuť a vůně
Kardamom má silnou, pronikavou a nasládle ovocnou vůni. V chuti ucítíte citróny a voňavé květy s náznakem kafru a eukalyptu, za což kardamom vděčí obsahu cineolu v silici. Ucítíte v něm ale také ostrou hořkosladkou příchuť, která má uzené tóny, ale zároveň je tato chuť čistá a svěží.
Kardamom a využití v kuchyni
Kardamom považován za přírodní zvýrazňovač chuti, protože dokáže protlačit do popředí jak sladkou, tak ostře pikantní chuť. Je velmi oblíbený v Indii a je součástí mnoha a mnoha indických směsí koření.
Kardamom a sladké: Díky své schopnosti zvýrazňovat chutě se hodí do cukrovinek, sladkého pečiva, pudinků, zmrzlin apod. Je skvělý ale také v kombinaci s pomeranči, pečenými jablky či hruškami.
Kardamom a slané: Rozdrcenými tobolkami kardamomu se ochucuje rýže či dušené pokrmy. Je úžasný při přípravě pečené kachny, kuřete, marinád či při nakládání potravin v láku.
S jakým kořením kardamom kombinovat?
Kardamom se hodí do kombinace s kmínem, chilli, skořicí, hřebíčkem, koriandrem, zázvorem, sladkou paprikou či pepřem.
Věděli jste, že...?
Indové kardamomem ochucují čaj a Arabové s Izraelci kávu?Když smícháme kardamom s... | |
... tak vznikne | |
Dřevitá svěžest s hořkými tóninami. | |
Jemná eukalyptová nasládlost. | |
Jemná eukalyptová nasládlost. | |
Borovicovo-citrusové tóny. | |
Harmonické citrusové tóny. | |
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Přírodní koření |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.5 kg |
| ? Minimální trvanlivost: | 12 měsíců |
| ? Způsob zpracování: | Mleté |
Voní po lékořici, skvělý na sladké pečení a přípravu asijských jídel
Ohnivě červená barva, silná vůně, nasládlá chuť. Nejvyšší podíl červeného barviva.
Nasládle skořicově voňavá, jemňounce nahořklá.
Úžasná vůně mladé vanilky. Voní intenzivně a krásně nasládle.
Příjemná pronikavě hřejivá vůně. Chuť lehce nahořklá, ostře kořenná, tóny sušené pomerančové kůry, anýzové zakončení.
Typická pronikavá kmínová vůně, lehce nahořklá, ostře kořenná, teplé tóny s náznakem anýzu a pomerančové kůry.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
